Ronald Acuña Jr
Ronald Acuña Jr - © ANP

USA Update: Ongekende homerun-serie van rookie Acuña bij Albies’ Braves

15 augustus 2018
Ronald Acuña Jr. van Atlanta Braves maakt momenteel de MLB tot zijn persoonlijke speeltuin. De pas 20-jarige rookie tekende opnieuw voor twee homeruns tijdens een 10-6 zege op Miami Marlins.

De leadoff-hitter, die afgelopen april zijn debuut maakte op het hoogste niveau als jongste speler in de MLB, sloeg dinsdagnacht wederom de eerste bal voor de Braves over de hekken. In de zevende inning zette hij de eindstand op het bord met een tweede dinger, goed voor drie punten.

Ozzie Albies was een van de spelers die door Acuña werd binnengeslagen. De op Curaçao geboren tweedehonkman was als pinchhitter in het veld gekomen en was goed voor een hit in zijn enige slagbeurt.

Jongensboek
Voor Acuña was het de vijfde homerun in evenzoveel wedstrijden, waarmee hij de jongste speler sinds 1908 werd die dit presteerde.

Het was tevens de derde keer op rij dat hij de eerste innings van de Braves begon met een homerun. Slechts een keer eerder in de MLB-historie sloeg een slagman minstens drie leadoff- homeruns op rij. Brady Anderson flikte het op 32-jarige leeftijd vier keer in 1996.

Acuña voegde maandag ook al een nieuw hoofdstuk aan zijn jongensboek toe. Hij begon tijdens de doubleheader tegen de Marlins beide wedstrijden met een homerun. Iets wat slechts drie spelers eerder hadden gedaan. (FOX Sports)

Woensdag op FOX Sports 6

19:00 MLB: Twins vs Pirates