Danijel Subasic
Danijel Subasic - © Pro Shots

Subasic zet punt achter interlandcarrière bij Kroatië

15 augustus 2018
Danijel Subasic stopt als international van Kroatië. In navolging van Mario Mandzukic zet ook de 33-jarige doelman een punt achter zijn interlandcarrière.

Het hoogtepunt in de loopbaan als international voor de doelman van AS Monaco is de tweede plaats op het afgelopen WK. Met Subasic onder de lat bereikte Kroatië in Rusland de finale, die uiteindelijk met 4-2 werd verloren van Frankrijk.

Afscheid
Via Instagram maakt de goalie bekend dat de zilveren medaille in Rusland zijn laatste kunstje was. "Lieve fans van Kroatië. Het was een lange reis sinds mijn eerste oproep in 2008. Na veel inspanning en jaren van geduld op de bank ben ik de nummer 1 geworden met mijn favoriete nummer 23. Ik wil graag alle trainers die ik heb gehad, bedanken. Ik heb zoveel van jullie geleerd!”

Subasic geeft aan dat hij wellicht nog door had kunnen gaan, maar dat het dan misschien ook te veel was geworden. "Dat is waarom ik mijn gewaardeerde collega's de kans gun om hun dromen te realiseren, zoals ik dat heb gedaan met Kroatië."

De 44-voudig international zwaait af met het bedanken van al zijn medespelers voor het prachtige WK in Rusland. “Gepraat op het veld, geschud met onze hoofden, tranen laten vloeien, gespeeld met injecties, pillen slikken alsof het snoepgoed was. Alles voor het shirt, voor de mensen, voor de zilveren plak op het WK!” (FOX Sports)