Zenit Sint-Petersburg heeft misschien we de moeder aller comebacks geïntroduceerd.

De Russische topploeg ging in de derde voorronde van de Europa League alsnog door, ondanks een 4-0 nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Dinamo Minsk, uit Wit-Rusland.

Zenit won de return namelijk met 8-1! Met de rust stond het nog maar 1-0, maar na de thee ging de thuisploeg los. Binnen de 66ste en 78ste minuut werd er nog drie keer gescoord, waardoor beide ploegen de verlenging in moesten.

Kort voor de 3-0 kwam Zenit ook nog eens met tien man te staan, na een rode kaart voor Leandro Daniel Paredes.

Gekkenhuis
In de verlenging leek Seidu Yahaya Minsk alsnog een plek in de volgende ronde te bezorgen (4-1), maar Zenit gaf zich nog niet gewonnen.

Met tien man kwam het op 6-1 en in de laatste minuut werd het, dankzij twee goals van invaller Robert Mak, zelfs nog 8-1.

De 6-1 en 7-1 werden vanaf elf meter gemaakt. In de laatste minuut kreeg ook Maksim Shvetsov van Minsk rood. De scheidsrechter van dienst was de Belgische Sébastien Delferière.

Zenit is na FC Barcelona de tweede club die een 4-0 achterstand in de return goed maakt. In maart van vorig jaar presteerde FC Barcelona tegen Paris Saint-Germain al het vooraf onmogelijk geachte door na een 4-0 nederlaag in Parijs met 6-1 te winnen. (FOX Sports/ANP)