Samenvatting Feyenoord - AS Trencin

Wonder in Kuip blijft uit ondanks kansenregen voor Feyenoord

16 augustus 2018
Feyenoord heeft het Wonder van de Kuip niet kunnen laten geschieden. De Rotterdammers speelden in de return van de derde voorronde van de Europa League met 1-1 gelijk tegen AS Trencin.

Aan de vele kansen lag het niet, want Feyenoord had er genoeg. Maar het vizier stond niet op scherp, of het brak aan het nodige geluk.

Droomstart
De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst kende wel de gewenste droomstart. Eric Botteghin kopte het thuisteam in een kolkende Kuip al na acht minuten op 1-0, maar van die vroege voorsprong kon Feyenoord niet lang genieten.

Een minuutje later profiteerde Antonio Mance van een slaapmoment bij de Rotterdammers, die verwachtten dat er gefloten zou worden voor een overtreding op Jordy Clasie.

Maar arbiter Jakob Kehlet liet doorspelen en Trencin lette het best op. Twee passes later lag de bal achter doelman Kenneth Vermeer, die de voorkeur kreeg boven Justin Bijlow.

Feyenoord kreeg daarna volop kansen, maar de bal wilde er niet in.

Tot grote frustratie van onder anderen Steven Berghuis.

Ook in de tweede helft wilde de bal de doellijn maar niet passeren. Zo is Feyenoord na AZ en Vitesse de derde Nederlandse club die al voor september is uitgeschakeld in Europa. (FOX Sports

Gerelateerd