Easah Suliman in actie voor Engeland onder 18
Easah Suliman in actie voor Engeland onder 18 - © FOXSports.NL

Engels jeugdinternational op huurbasis naar FC Emmen

17 augustus 2018
Easah Siluman heeft een contract getekend bij Eredivisionist FC Emmen. De 20-jarige verdediger komt op huurbasis over van Aston Villa.

Suliman speelt al zes jaar lang in de nationale jeugdteams van Engeland. Hierbij is de centrale verdediger meerdere keren aanvoerder geweest. Vorig jaar veroverde hij de Europese titel met de Engelse ploeg voor spelers jonger dan negentien jaar. Suliman tekende in de finale tegen Portugal voor de openingstreffer.

"Onze selectie was achterin nog ietwat krap. Met Easah hebben we een extra optie achterin. Hij is een snelle, slimme verdediger die ook fysiek zijn mannetje staat. Hij kan ongetwijfeld mee in de Eredivisie", meldt directeur Ben Haverkort op de clubwebsite.

Suliman kan niet wachten om te beginnen bij FC Emmen: "Bij Aston Villa heb ik vooral in jeugdelftallen gespeeld, dan speel je niet voor veel publiek. In een uitverkocht stadion spelen vind ik geweldig en FC Emmen heeft mij verteld dat de seizoenkaarten supersnel uitverkocht waren. Ik heb superveel zin om in het uitverkochte stadion te spelen." (FOX Sports)