Giovanni van Bronckhorst snapt niet dat veel mensen een beetje raar opkeken van de positieve reacties van hem en zijn spelers na het gelijkspel tegen AS Trencin (1-1) in de derde voorronde van de Europa League.

De coach van Feyenoord benadrukte dat zijn ploeg na de nederlaag over twee duels (5-1) voor eigen publiek goed had gespeeld. Hij baalde wel van de vele gemiste kansen.

"Hier kunnen we mee verder", zei Van Bronckhorst direct nadat zijn ploeg was uitgeschakeld door een club met een begroting van 2 miljoen euro.

"We speelden ook een goede wedstrijd, mag ik dan niet positief zijn?", vertelde hij vrijdag aan de verzamelde media op het wekelijkse persmoment van Feyenoord.

"Ik ben positief, mijn groep ook. Maar laat het duidelijk zijn dat teleurstelling wel de overhand heeft. Maar ik kan niet meer vragen dan dat de spelers tegen Trencin hebben laten zien. We zijn niet positief dat we er uit zijn, dat moet je wel scheiden."

Van Bronckhorst kan niet beschikken over Eric Botteghin en Jean-Paul Boëtius. Zij missen zondag de stadsderby tegen Excelsior. Beide Feyenoorders zijn geschorst naar aanleiding van hun rode kaart in de wedstrijd van afgelopen zondag tegen De Graafschap. Daar tegenover staat de terugkeer van Jeremiah St. Juste en Renato Tapia. Zij hebben de groepstraining hervat.

Nicolai Jørgensen is er in ieder geval ook nog niet bij. "Ik hoop binnenkort meer duidelijkheid te hebben over hoe lang het nog gaat duren met zijn blessure. Onze medische staf is hard bezig om hem goed te begeleiden", aldus Van Bronckhorst. (FOX Sports/ANP)