Ajax-speelsters Liza van der Most, Kika van Es, Marthe Munsterman en Lois Oudemast.
Ajax-speelsters Liza van der Most, Kika van Es, Marthe Munsterman en Lois Oudemast. - © Pro Shots

Ajax Vrouwen treffen Sparta Praag in Champions League

17 augustus 2018
De voetbalsters van Ajax moeten het in de eerste ronde van de Champions League opnemen tegen Sparta Praag. Dat blijkt na loting van de UEFA in Nyon. Ajax heeft op papier een gunstige loting. Sparta Praag staat van alle mogelijke tegenstanders het laagste op de UEFA-ranking.

De Ajax Vrouwen speelden in Belfast drie kwalificatiewedstrijden. De Ierse club Wexford Youths werd verslagen met 4-1. Later volgde een 2-0 overwinning op de Noord-Ierse club Linfield en een doelpuntloos gelijkspel tegen het Italiaanse Brescia was voldoende voor een plek in de eerste ronde van de Champions League, waarin 32 teams spelen.

Ajax speelt op 12 of 13 september eerst in Amsterdam tegen Sparta Praag. Op 26 of 27 september volgt de return in Tsjechië.

Titelverdediger Olympique Lyon begint met een tweeluik tegen Avaldsnes uit Noorwegen. In de Franse ploeg zit de Nederlandse international Shanice van de Sanden. Het FC Barcelona van Stefanie van der Gragt en Lieke Martens is gekoppeld aan BIIK Kazygurt uit Kazachstan. (ANP)

Gerelateerd