ATP Cincinnati: Djokovic vs. Raonic

Djokovic knokt zich langs Raonic in jacht op unieke prestatie

18 augustus 2018
Novak Djokovic ligt nog altijd op koers voor zijn unieke Golden Masters Series. De Serviër bereikte op het toptoernooi van Cincinnati de halve finales na een enerverend tennisgevecht met Milos Raonic: 7-5, 4-6, 6-3.

Djokovic kan in Ohio de eerste speler worden die alle ATP World Tour Masters 1000-evenementen op zijn naam brengt. Het ATP Cincinnati is het enige toernooi van de negen dat de Serviër nog mist op zijn palmares.

Raonic was echter niet van plan om Djokovic vrij baan te geven. De Canadees kwam sterk voor de dag en dreef de nummer tien van de wereld af en toe tot wanhoop in de eerste set.

Via een break op 3-3 liep Raonic uit naar een 3-5 voorsprong en mocht hij even later serveren voor de set. Djokovic knokte zich terug en draaide de zaken om dankzij twee dubbele fouten op cruciale momenten van zijn tegenstander.

Raonic had aan een break op 1-1 in het tweede bedrijf genoeg om de stand weer gelijk te trekken en brak in de derde set opnieuw op 1-1.

Djokovic gaf zich niet gewonnen en sloeg op zijn beurt meteen door de service van zijn opponent. Met een tweede break op 4-3 drukte hij door, waarna hij op zijn eigen opslag het karwei afmaakt.

Djokovic treft in de halve finales Marin Cilic. De mondiale nummer zeven rekende af met Pablo Carreno: 7-5, 6-4. (FOX Sports)

Gerelateerd