Conor McGregor
Conor McGregor - © ANP

USA Update: Titelgevecht McGregor - Nurmagomedov in recordtijd uitverkocht

18 augustus 2018
Het titelgevecht tussen Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov heeft gezorgd voor een stormloop op kaartjes voor UFC 229 in Las Vegas.

De clash tussen de Ierse icoon en de huidige kampioen in het lichtgewicht was vrijdagnacht binnen drie minuten uitverkocht. De twee kemphanen staan op 6 oktober tegenover elkaar in de octagon in Nevada.

Het gevecht mag op zijn zachtst gezegd beladen worden genoemd. Eerder dit jaar gooide McGregor na een bijeenkomst van de bond een steekkarretje door het raam van een touringcar, waar Nurmagomedov inzat.

McGregor is de oud-wereldkampioen in het lichtgewicht, de titel die de Rus sinds april in zijn bezit heeft. De Ier vocht in november 2016 voor het laatst in de UFC. Hij raakte zijn titel kwijt, omdat hij langere tijd niet in actie kwam.

Hij stond nog wel een keer in de ring tegen bokser Floyd Mayweather in de zogeheten Money Fight, een gevecht wat hij verloor na een technisch knock-out.

De fans die geen kaartje wisten te bemachtigen voor het gevecht tussen McGregor en Nurmagomedov, hoeven niet te wanhopen: UFC 229 zie je LIVE op FOX Sports.

Bogaerts loodst Red Sox naar zege
In de MLB onderstreepte Xander Bogaerts weer eens zijn status. De Oranje-international nam Boston Red Sox bij de hand in een 7-3 zege op Tampa Bay Rays.

De Red Sox keken na het eerste deel van de eerste inning tegen een 0-3 achterstand aan, maar Bogaerts had meteen een antwoord paraat. Met een driehonkslag sloeg hij twee punten binnen.

De korte stop tekende vervolgens in de vierde inning voor de gelijkmakende run, nadat hij op de honken was gekomen met een tweehonkslag.

Bogaerts, die in het zevende bedrijf nog een keer goed was voor een tweehonkslag, eindigde de wedstrijd met drie hits uit vier slagbeurten, een run en twee binnengeslagen punten.

De Red Sox, de beste ploeg uit de MLB, gaan nog altijd ruim aan de leiding in de American League East met 87 zeges en 36 nederlagen. Naaste belager New York Yankees (76-46) volgt op gepaste afstand.

Jansen hoopt op snelle rentree
Kenley Jansen hoopt ondertussen snel weer in actie te komen voor Los Angeles Dodgers. De closer, die onlangs opnieuw last kreeg van een onregelmatige hartslag, heeft zijn zinnen gezet op een rentree volgende week.

Jansen was vrijdag goed voor twintig worpen tijdens een oefensessie. Hij hoopt maandag groen licht te krijgen van de artsen om weer het veld op te gaan.

Eerder was er sprake van een mogelijke absentie van vier tot zes weken. Ook zou hij eventueel een operatie na afloop van het seizoen ondergaan, een ingreep die in 2012 eveneens bij hem plaatsvond. (FOX Sports)

Zaterdag op FOX Sports 6

19:00 MLB: Yankees vs Blue Jays

22:00 MLB: Indians vs Orioles