Dit was de finale van Bertens!

Coach Sluiter bedolven onder felicitaties na schitterende zege Bertens

20 augustus 2018
Coach Raemon Sluiter van Kiki Bertens probeert al zijn volgers op Twitter doorgaans van informatie en antwoorden te voorzien. Maar na de indrukwekkende zege van zijn pupil zondag in het toptoernooi van Cincinnati was er geen beginnen aan voor de Rotterdammer.

“Heb geprobeerd overal antwoord op te geven, maar ben bang dat ik dan de US Open moet overslaan”, zo doelde Sluiter op het laatste grandslamtoernooi dat volgende week in New York begint.

Bij dat evenement wil Bertens haar triomf in de finale een passend vervolg geven. “Geen garanties, maar kansen zo groot mogelijk maken”, blikte Sluiter vooruit op de toekomst. “Super bedankt voor alle berichten. Kiki en ik gaan genieten en daarna weer hard en vrolijk door.”

Bertens boekte zondagavond de mooiste zege uit haar carrière. Ze versloeg in de finale Simona Halep, de nummer één van de wereld, met 2-6, 7-6, 6-2.

Met haar schitterende triomf tikt Kiki Bertens en passant de 5 miljoen euro aan prijzengeld in haar loopbaan aan. De eindzege in Amerika was goed voor een winstpremie van 530.000 dollar (circa 465.000 euro). Daarmee komt haar totaal aan inkomsten op de tennisbaan op 5.689.170 dollar (ongeveer 5 miljoen euro). (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd