Clubicoon Willem van Hanegem heeft in zijn wekelijkse column in het AD hard uitgehaald naar Feyenoord.

Volgens de oud-international deugt er momenteel weinig tot niets bij zijn geliefde club, die vorige week door het bescheiden AS Trencin in de voorronde van de Europa League roemloos werd uitgeschakeld. De eerste competitiewedstrijd tegen het gepromoveerde De Graafschap leverde eveneens een deceptie op (2-0 verlies).

Optimistische reacties
Van Hanegem heeft zich met name gestoord aan de optimistische reacties bij Feyenoord na de recente resultaten.

“Ze dachten na de uitschakeling tegen AS Trencin dat ze mensen gewoon in de maling kunnen nemen. Trots, aanknopingspunten, pech. Die woorden vielen. Maar ze kwamen vijf doelpunten tekort om de nummer vijf van Slowakije uit te schakelen. Vijf!

“Vertel geen onzin. Wat moeten talenten denken als ze eruit vliegen tegen Trencin en ze horen de trainer praten over trots. Dat komt over alsof het niet gek is. Dat is het wel. Heel gek zelfs.”

Spelletje spelen
Van Hanegem verklaarde vorige week als gast in het FOX Sports-programma De Tafel van Kees​ al dat hij de heenwedstrijd tegen Trencin niet langer had kunnen aanzien. "Ik denk ik ga voor de computer zitten, een spelletje spelen."

Van Persie
Ook over enkele uitspraken van aanvoerder Robin van Persie is Van Hanegem in het Algemeen Dagblad een tikje verbijsterd. “Dirk Kuijt was iemand die altijd positief was en met zoete teksten kwam die er bij de supporters in gingen als zoete koek. Maar Robin van Persie gaat deze maand gewoon nog een stapje verder.”

“Feyenoord traint als Manchester United, van een 4-0-nederlaag bij Trencin en een 2-0 tegen De Graafschap hoeft niemand wakker te liggen en zondag deed Excelsior het weer hartstikke slim. Ik werd er echt verdrietig van. Zo’n grote speler en zoveel onzin. Bij Feyenoord leggen ze de lat zo laag, dat je er inmiddels sloffend overheen kan stappen.” (FOX Sports/ANP)

 

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 ADO Den Haag 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Ajax 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 Feyenoord 0 0 0
9 Fortuna Sittard 0 0 0
10 Heracles Almelo 0 0 0
11 PEC Zwolle 0 0 0
12 PSV 0 0 0
13 RKC Waalwijk 0 0 0
14 Sparta Rotterdam 0 0 0
15 VVV-Venlo 0 0 0
16 Vitesse 0 0 0
17 Willem II 0 0 0
18 sc Heerenveen 0 0 0