Kiki Bertens
Kiki Bertens - © Pro Shots

Bertens meldt zich op valreep af voor New Haven

21 augustus 2018
Kiki Bertens heeft zich op de valreep afgemeld voor het WTA-toernooi van New Haven.

De winnares van het prestigieuze toernooi van Cincinnati is ziek.

"Helaas ben ik niet in staat om deze week te spelen. Het spijt me voor de fans. Hopelijk kan ik volgend jaar terugkeren", zei Bertens in een videoboodschap op de Twitter-pagina van het Connecticut Open.

 

Bertens zou dinsdag om 18.00 uur Nederlandse tijd aantreden tegen Anett Kontaveit, die ze vorige week versloeg in Cincinnati. De Estse speelt nu tegen de Franse Pauline Parmentier.

Dubbelen
Bertens, nu de nummer 13 van de wereld, doet in New Haven waarschijnlijk wel mee aan het dubbelspel. Ze vormt een koppel met de Zweedse Johanna Larsson. Volgende week begint de US Open, het laatste Grand Slam-toernooi van het jaar.

Halep
Bertens versloeg zondag in de finale van het toernooi in Cincinnati de Roemeense Simona Halep. De nummer 1 van de wereld trok zich maandag al terug in New Haven, officieel vanwege een achillespeesblessure. Halep bekende ook dat ze toe is aan rust na twee zware weken met veel wedstrijden.

Coach Raemon Sluiter gaf eerder al aan te gaan bespreken of Bertens zou meedoen in New Haven. Tot een paar uur voor de eerste wedstrijd stond de 26-jarige Nederlandse nog op het schema.

In het verleden raadde Sluiter het Bertens aan na een goed resultaat in aanloop naar een Grand Slam-toernooi gewoon deel te nemen aan het laatste voorbereidingstoernooi. Om in het ritme te blijven en zich niet te veel af te laten leiden. Zo deed Bertens dat meermaals in Neurenberg, een voorbereidingstoernooi op Roland Garros.

US Open
De US Open begint maandag. Bertens werd vorig jaar in New York al in de eerste ronde uitgeschakeld. Met haar vorm van de laatste weken zou ze op de US Open weer heel wat punten kunnen pakken voor de wereldranglijst.(FOX Sports/ANP)

Het WTA-toernooi van New Haven is vanaf 18.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 5

Gerelateerd