PSV heeft zich een goede uitgangspositie verworven door de uitwedstrijd bij BATE Borisov met 2-3 te winnen.

In de play-off voor deelname aan de groepsfase van de Champions League hadden de Eindhovenaren zelfs een nog hogere score kunnen neerzetten, als het vizier op scherp had gestaan.

Luuk de Jong
In het begin van het duel zag het daar overigens niet naar uit. Al na negen minuten kwam de ploeg van trainer Mark van Bommel op achterstand. Jasse Tuominen mocht van dichtbij binnentikken, nadat PSV wel erg makkelijk uit elkaar was gespeeld.

Luuk de Jong leek kort daarna op weg naar de gelijkmaker, maar de lange spits liet zich opzichtig vallen toen doelman Denis Scherbitski in het zicht kwam.

Scheidsrechter Felix Zwayer besloot tot het niet geven van een penalty, maar een gele kaart aan de PSV'er voor een schwalbe. Die accepteerde de straf zwijgend, dus instemmend.

Scherbitski
De gelijkmaker volgde alsnog. In de 35ste minuut zag de Duitse arbiter wel een strafschop in een zeer onschuldige handsbal van Nemanja Milunovic. Gáston Pereiro pakte het presentje graag uit: 1-1.

De rest van de wedstrijd was grotendeels in handen van de landskampioen uit de Eredivisie.

Hirving Lozano kopte bijvoorbeeld vlak voor rust snoeihard op doel, na goed voorbereidend werk van Angeliño. De Mexicaan zag echter zijn inzet wonderbaarlijk worden gestopt door Scherbitski. Ook werd twee keer de paal geraakt.

Ongelooflijk slot
Lozano tekende alsnog voor de 1-2. Het schot van de aanvaller in minuut 60 viel precies buiten bereik van de verder goed keepende Scherbitski. De goalie pakte ook een prima inzet van Steven Bergwijn en zag De Jong in kansrijke positie wild over schieten.

De Eindhovenaren leken gemakkelijk op weg naar de 1-3, totdat Jeroen Zoet zwak optrad bij een hoge bal in de 88ste minuut. De rebound was een koud kunstje voor de oudgediende Alyaksandr Hleb, die Zoet ook in tweede instantie niet kordaat zag handelen: 2-2.

Borisov vierde al een feestje, maar dat duurde niet lang. Meteen na de aftrap maakte Donyell Malen koppend de 2-3, na een heerlijk strakke voorzet van Angeliño.

Return
Omdat PSV weinig van de vele mogelijkheden benutte, kan het nog enigszins spannend worden volgende week in het Philips Stadion.

Maar als Van Bommel en de zijnen de uitstekende tweede helft in eigen voordeel doortrekken, is deelname aan de groepsfase van de Champions League, zoals twee jaar geleden, weer een feit voor de Eindhovenaren. (FOX Sports)