Xander Bogaerts
Xander Bogaerts - © ANP

USA Update: Dipje Boston Red Sox, New York Yankees profiteert

22 augustus 2018
Boston Red Sox, de beste ploeg van de MLB, kampt onverwacht met een kleine vormcrisis.

Het team van Xander Bogaerts ging dinsdagnacht met 3-6 onderuit tegen Cleveland Indians. Het was de derde nederlaag op rij voor Boston en alweer de vierde domper in de laatste zes wedstrijden.

Ondanks de tweede nederlaag tegen de Indians, die maandag het eerste duel al met 4-5 hadden gewonnen, hebben de Red Sox nog altijd een voorsprong van acht wedstrijden op naaste belager New York Yankees.

Bogaerts
Boston keek op het eigen Fenway Park halverwege de zevende inning al tegen een 0-5 achterstand aan. Bogaerts zette vervolgens de achtervolging in met een tweehonkslag, waarmee hij Andrew Benintendi binnensloeg.

De Oranje-international kwam zelf even later over de thuisplaat voor de 3-5. Een homerun van Cleveland-catcher Yan Gomes maakte echter een einde aan de illusies van de Red Sox.

Voor de Indians waren rookies Shane Bieber en Greg Allen belangrijk. De pitcher hield de gevaarlijke slagploeg van Boston lang onder controle, terwijl Allen een paar schitterden vangen pakte. Hij ontnam onder meer Bogaerts een extra base hit met een fraaie actie tegen de muur.

New York Yankees
De Yankees, de nummer twee van de American League East, profiteerden van de nederlaag van de aartsrivaal door hun duel met Miami Marlins in een 1-2 zege om te zetten. Miguel Andújar sloeg het winnende punt binnen in de twaalfde inning.

De Amsterdamse Yankee Didi Gregorius speelde niet vanwege een hielblessure. Ook pitcher Aroldis Chapman staat mogelijk even aan de kant, nadat hij het duel in Miami moest verlaten met een knieprobleem. (FOX Sports)

Donderdag op FOX Sports 6

20:00 MLB: White Sox vs Twins