José Pekerman
José Pekerman - © Pro Shots

Colombia oefent zonder bondscoach Pekerman

24 augustus 2018
Bondscoach José Pekerman ontbreekt op de bank bij Colombia tijdens de oefeninterlands van komende maand tegen Venezuela en Argentinië. De 68-jarige trainer, die al sinds 2012 de leiding heeft over de nationale ploeg, onderhandelt met de bond nog steeds over een nieuw contract. Zolang niet duidelijk is of Pekerman doorgaat, worden zijn taken overgenomen door Arturo Reyes, coach van het Colombiaanse beloftenelftal.

Onder leiding van de geboren Argentijn was Colombia na zestien jaar afwezigheid weer van de partij op het WK van 2014. Op het mondiale toernooi in Brazilië bereikte het Zuid-Amerikaanse land de kwartfinales, waarin het gastland met 2-1 te sterk was voor de ploeg van uitblinker James Rodriguez. Colombia kwalificeerde zich ook voor het WK van deze zomer in Rusland. Daar strandde de ploeg van Pekerman in de achtste finales tegen Engeland, dat de strafschoppen beter nam.

In Colombiaanse media wordt al volop gespeculeerd over mogelijke opvolgers van Pekerman. De naam van Guus Hiddink valt daarbij ook. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd