Wout Weghorst beleefde een bewogen weekend met zijn nieuwe club VfL Wolfsburg. De spits kreeg rood tijdens zijn officiële debuut, zag dat teruggedraaid worden naar geel en ging met applaus van het veld. Bovendien zit de man uit Borne weer in de voorselectie van het Nederlands elftal.

Wout, hoe kijk je terug op je Bundesliga-debuut?
"Het was een bewogen, heet potje, er is veel gebeurd. Maar ik heb, denk ik, een goede wedstrijd gespeeld en ben belangrijk geweest voor het team. Én we wonnen, dat is het belangrijkste. Dit is een heel goed begin."

Heb je het verschil tussen Eredivisie- en Bundesliga-voetbal opgemerkt?
"Ja, hier wordt in een ander tempo en met een andere intensiteit gespeeld. Daar moest ik ook aan wennen. Als je tijdens de wedstrijd of een training inhoudt, kun je op een gegeven moment geen kant meer op. Je krijgt amper tijd. Dus ik ga er in mee: strijd leveren, alles geven. Maar ik stond natuurlijk niet voor niets in de basis: ik haak aan. Ik werd een kwartier voor tijd gewisseld, omdat ik veel arbeid had verricht. De mensen applaudisseerden, dat betekent toch dat ze mijn spel hebben gewaardeerd."

Dan natuurlijk hét moment van de wedstrijd, met jou in de hoofdrol. (tekst gaat verder onder video)

(lacht) "Ik heb het inmiddels teruggezien. Ik voelde een duw (van Guido Burgstaller, red.) en wilde vol adrenaline verhaal gaan halen. Zo van: 'wat doe jij nou?'. Ik wilde niet over me heen laten lopen. Maar ik struikelde, heel knullig. Ik was helemaal uit balans, viel precies in hem (Burgstaller, red.), zeg maar. Het was ongelukkig, zeker niet bewust. Gelukkig zag ook de VAR in dat het absoluut niet mijn intentie was om hem te raken. Ik viel gewoon."

Jullie zijn gered door de VAR?
"Uiteindelijk was die beslissend. Een overtreding op mij (door Matija Nastasic, red.) veranderde van geel in rood na het bekijken van de beelden. Bij mij was het precies andersom. Zulke dingen zijn bepalend. Het is fijn dat het daardoor rechtvaardiger wordt. Het was toch zuur geweest als ik tijdens mijn debuut met rood van het veld had gemoeten. Overigens zei Guido na afloop nog: 'sorry' voor de duw. 'Ik zat vol met adrenaline en teleurstelling', zei hij. Dan is het wat mij betreft helemaal over."

Hebben de verdedigers in Duitsland inmiddels ook door dat jij een emotionele jongen bent, die misschien makkelijk uit de tent te lokken is?
"Dat vraag ik mezelf ook af. Ik ben door mijn manier van spelen een vervelende tegenstander. Ik ga veel duels aan, lever arbeid, ben altijd bezig. Dat zal best irritatie opwekken, maar zo ben ik nu eenmaal."

Weer een uitnodiging voor Oranje. Begint het al te wennen?
"Nee, dat nooit. Het is niet meer zo speciaal als de eerste, maar ik ben elke keer weer blij als ik er bij zit. Net als bij Wolfsburg zijn we ook bij het Nederlands elftal iets aan het opbouwen. Mooi om daar mijn steentje aan bij te kunnen dragen."

Onder meer door de blessure van Vincent Janssen zou het zomaar kunnen dat jij de komende twee wedstrijden van Oranje, tegen Peru en Frankrijk, in de basis staat.
"Laten we het hopen! Dat zou mooi zijn, maar moeten we nog maar zien. Eerst nog een wedstrijd met Wolfsburg en daarna meld ik me in het trainingskamp van Oranje." (FOX Sports)

Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg is zaterdag 1 september vanaf 15.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 5

Gerelateerd

Stand