Ten Hag over Neres: "Zonder risico gaat niets"

Ten Hag twijfelt nog over Neres

27 augustus 2018
Trainer Erik ten Hag beslist dinsdag pas vlak voor de uitwedstrijd tegen Dinamo Kiev of hij een beroep doet op David Neres. De Braziliaan lijkt hersteld van een hamstringblessure en is met zijn ploeggenoten op het vliegtuig naar Oekraïne gestapt.

"Het is een belangrijke wedstrijd, maar we willen niet dat hij er straks zes maanden uit ligt", zei de coach van Ajax. "Hij moet helemaal pijnvrij zijn om te kunnen spelen."

Ten Hag wil eerst afwachten hoe Neres reageert op zijn inspanningen tijdens de laatste training van maandagavond voor de return in de play-offs van de voorronden van de Champions League. "En daarna gaan we een beslissing over hem nemen", zei hij. Ajax verdedigt dinsdag een voorsprong van 3-1. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de groepsfase van de Champions League.

Linksback
Ten Hag wil ook niet vertellen hoe hij de geschorste Nicolás Tagliafico gaat vervangen. Daley Blind lijkt een belangrijke kandidaat. Frenkie de Jong zou dan naast Matthijs de Ligt in het centrum van de defensie komen te spelen. Een andere mogelijkheid is dat Maximilian Wöber als linksback start. "Ik vertel morgen de opstelling aan mijn spelers. Daarna zien jullie het wel." (FOX Sports/ANP)