Ajax heeft zich voor het eerst sinds 2014 geplaatst voor de groepsfase van de Champions League.

De Amsterdammers speelden met 0-0 gelijk bij Dinamo Kiev en dat was voldoende na de 3-1 zege in de Johan Cruijff Arena van een week eerder.

Kansen
De uitslag gaf bepaald geen juist beeld van de wedstrijd. Ajax kreeg namelijk een karrenvracht aan kansen en was veel beter dan de Oekraïners.

Eerst mocht Dusan Tadic aanleggen van elf meter, na een domme overtreding op Matthijs de Ligt. Tot afgrijzen van de Ajax-bank en het uitvak miste de Serviër de penalty en ook nog de rebound.

Daarna kregen onder anderen Klaas-Jan Huntelaar, Donny van de Beek en Hakim Ziyech enorme mogelijkheden, maar het vizier stond niet scherp, het geluk ontbrak, of de uitstekende doelman Denys Boyko stond/lag in de weg.

Bovendien raakte de ploeg van trainer Erik ten Hag twee maal het houtwerk.

Terecht
Dinamo Kiev had weinig tot niets in te brengen en Ajax ging dan ook terecht door. Na het overleven van drie voorrondes plaatsten de Amsterdammers zich zo voor het eerst in vier jaar weer voor de poulefase van de Champions League.

En wat eveneens belangrijk is, zeker voor het altijd kritische Ajax-publiek: het bewierookte, aanvallende spel onder Peter Bosz, toen Ajax ook overtuigde in Europa, lijkt helemaal terug. (FOX Sports)