Noussair Mazraoui
Noussair Mazraoui - © Pro Shots

Mazraoui laat Oranje links liggen en kiest voor Marokko

29 augustus 2018
Noussair Mazraoui heeft besloten zijn interlands te gaan spelen voor het Marokkaanse elftal.

Dat zegt de verdediger tegen De Telegraaf.

De 20-jarige Ajacied heeft besloten niet in te gaan op het aanbod van bondscoach Ronald Koeman, die hoopte dat de verdediger voor het Nederlands elftal zou kiezen.

Nico-Jan Hoogma, technisch directeur van de KNVB. "Dat was een goed gesprek. Uiteindelijk moet Noussair de keuze zelf maken, dat kan niemand anders voor hem doen. Wij respecteren die keuze uiteraard. De zaakwaarnemer van Noussair heeft ons vandaag heel correct op de hoogte gebracht."

'Trotse Hollander en trotse Marokkaan'
"Nederland is mijn land en Marokko is ook mijn land", vertelde hij aan De Telegraaf. "De mensen die mij kennen weten dat ik een trotse Hollander ben en een trotse Marokkaan. Ik ben hier geboren en opgegroeid."

"Ik heb de afgelopen week ook een heleboel keer een beeld gevormd van hoe het zou zijn om in het Oranje-shirt in een vol stadion te spelen. En geloof me, dat zag er mooi uit. Spelen in Oranje met teamgenoten van Ajax. Het liefst zou ik voor allebei de landen uitkomen, maar dat kan natuurlijk niet.’’

Ziyech
Met de keuze voor Marokko volgt Mazraoui zijn ploeggenoot Hakim Ziyech, die in september 2015 in dezelfde situatie terechtkwam.

Ook landgenoot Sofyan Amrabat werd door de KNVB benaderd om te kijken of hij voor Oranje te porren was.

Mazraoui is opgeroepen voor het duel van volgende week zaterdag tussen Marokko en Malawi. (FOX Sports)

​Marokko - Malawi is zaterdag 8 september vanaf 21.50 uur LIVE te zien op FOX Sports 4

PSV met Rosario tegen BATE Borisov

29 augustus 2018
PSV met Rosario tegen BATE Borisov
PSV begint het slot van het tweeluik met BATE Borisov met Pablo Rosario in de basis. De middenvelder ontbrak zaterdag in de competitiewedstrijd...

Gerelateerd