PSV heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. De Eindhovenaren wonnen in het eigen Philips Stadion met 3-0 van BATE Borisov.

Dat was meer dan genoeg na de 2-3 zege in Wit-Rusland een week eerder.

Kansen
PSV liet BATE geen moment in de waan dat er nog een wonderbaarlijke ontsnapping in zat. De ploeg van trainer Mark van Bommel zette aan, creëerde mogelijkheden en drong de club uit Borisov ver terug.

De Brabanders waren in eerste instantie alleen ongelukkig in de afwerking. Zo trof een vrije trap van Hirving Lozano de lat en schoten Gáston Pereiro en Steven Bergwijn tegen doelman Denis Scherbitskiy op.

De Jong
Het doelpunt kon echter niet uitblijven en in minuut veertien was het dan ook raak. Bergwijn scoorde knap na een wissel tussen zijn rechter- en linkerbeen.

In minuut 36 was het duel gespeeld. Luuk de Jong kopte een afgemeten voorzet van Jorrit Hendrix tegen de touwen. In de tweede helft zorgde Lozano met een enorme pegel voor de luxe 3-0.

Loting
PSV verdwijnt dus samen met Ajax in de balletjes voor de loting van de groepsfase van de Champions League, donderdagavond in het Zwitserse Nyon. De Eindhovenaren zitten zelfs voor de zestiende keer in de lucratieve poule.

Voor het eerst in acht jaar hebben twee Nederlandse clubs zich geplaatst voor de groepsfase van het miljardenbal. In 2010 gebeurde dat voor het laatst, toen FC Twente en Ajax aan de start verschenen.

Mooie reclame voor het Eredivisie-voetbal. Al gunt niet iedereen uit Eindhoven het succes aan de concurrent uit Amsterdam. (FOX Sports)