NAC Breda heeft met Robert Mühren de gewenste aanvallende versterking binnengehaald. De Parel van het Zuiden huurt de 29-jarige aanvaller voor één seizoen van Zulte Waregem.

Vorig seizoen speelde Mühren op huurbasis voor Sparta. Namens de Rotterdammers vond hij zeven keer het net en was hij goed voor vijf assists.

Volendam
Bij FC Volendam scoorde de spits aan de lopende band en dat leverde een transfer naar AZ op. Gedurende drie seizoenen stond Mühren onder contract in Alkmaar, waarna hij in de winter van 2017 over werd genomen door Zulte Waregem. Afgelopen seizoen speelde hij het gehele seizoen op huurbasis voor Sparta, waarvoor hij 28 wedstrijden in actie kwam.

"We hebben veel gesprekken gevoerd en zijn blij dat we Robert hebben overtuigd om voor NAC te kiezen. Hij is een ander type dan we al in huis hebben en past goed in het profiel van een spits die de ruimtes achter de laatste lijn van de tegenstander kan opzoeken", laat technisch directeur Hans Smulders weten.

"Hij kan goed uit de voeten als enige spits, maar juist ook goed samen met Mitchell te Vrede spelen. Daarmee heeft onze staf nu meerdere opties voor de invulling van de aanvallende speelstijl." (FOX Sports)