Marcus Edwards
Marcus Edwards - © FOXSports.NL

Excelsior verrast met huur toptalent Tottenham

30 augustus 2018
Excelsior zorgt voor een stunt met het huren van het Engelse toptalent Marcus Edwards. De negentienjarige aanvallende middenvelder komt voor de rest van het seizoen over van Tottenham Hotspur. Hij is vanochtend gekeurd en trainde donderdagmiddag al mee in Kralingen.

De linksbenige dribbelaar geldt in Engeland als een groot talent uit de Tottenham-opleiding en staat ook wel bekend als 'mini-Messi'. Hij maakt sinds zijn achtste deel uit van de jeugdopleiding van de Londense club.

Afgelopen zomer gaf hij al aan graag verhuurd te willen worden om aan spelen toe te komen. Bij Tottenham was het zicht op speeltijd in het eerste elftal vrij klein.

"Toen ik hoorde over de belangstelling hoefde ik daar niet lang over na te denken", zegt Edwards. "Ik volg de Nederlandse competitie al langer en ik denk dat het voetbal hier bij mij past. Van Excelsior wist ik eerlijk gezegd nog niet zo veel, maar ik heb het een en ander opgezocht en wat ik heb gelezen, sprak me erg aan. Ik moet nog kennismaken met iedereen, maar ik voel me al welkom. Er hangt een prettige sfeer bij deze club." (FOX Sports)