Samenvatting FC Kopenhagen - Atalanta Bergamo

Kopenhagen na penalty's, Leipzig 'op z'n Duits' door

30 augustus 2018
FC Kopenhagen heeft zich na strafschoppen ten koste van Atalanta Bergamo geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Europa League.

Beide wedstrijden eindigden in 0-0 en vanaf elf meter was de ploeg van oud-Ajacieden Viktor Fischer en Nicolai Boilesen en Andreas Bjelland, voormalig FC Twente, de sterkste.

Uitgerekend de Deen Andreas Cornelius miste de beslissende penalty. De Finse doelman Jesse Joronen werd de held voor Kopenhagen. Hij pakte twee penalty's en was tijdens de wedstrijd ook belangrijk met enkele reddingen. 

Bij Atalanta startte Marten de Roon in de basis en raakte hij een strafschop. Hans Hateboer zat de gehele wedstrijd op de bank.

Leipzig
Ook RB Leipzig is door. De Duitse ploeg ontdeed zich van Zorya Luhansk dankzij een penalty van Emil Forsberg in de laatste minuut. Daardoor werd het 3-2, wat na de 1-1 in Oekraïne net genoeg was voor de Europa League.

​Gent uitgeschakeld
KAA Gent zien we niet terug in de Europa League dit seizoen. Na de 0-0 in België was Girondins Bordeaux in Frankrijk te sterk: 2-0. 

François Kamano en Jimmy Briand waren trefzeker namens de Franse subtopper.

Luxemburg
En een primeur voor Luxemburg: Dudelange heeft zich als eerste ploeg van het groothertogdom geplaatst voor een Europees hoofdtoernooi. FC Cluj werd in Roemenië met 2-3 verslagen. Dat was ruim voldoende na de 3-0 in Luxemburg.

Trencin
De beul van Feyenoord, het Slowaakse Trencin, heeft de groepsfase van de Europa League niet weten te redden. AEK Larnaca uit Cyprus was na de 1-1 in Slowakije in eigen land met 3-0 te sterk voor de ploeg van Ricardo Moniz. (FOX Sports)