Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Bertens eenvoudig naar derde ronde US Open

30 augustus 2018
Kiki Bertens heeft ten koste van de Amerikaanse Francesca Di Lorenzo de derde ronde van de US Open bereikt. De Nederlandse hoefde slechts drie games af te staan en was in New York met 6-2, 6-1 te sterk.

Het is voor het eerst in de carrière van Bertens dat ze de derde ronde van het US Open bereikt. 

Di Lorenzo, de nummer 193 van de wereld, begon sterk en brak direct de service van Bertens. De Wateringse bleef daar rustig onder en sloeg direct terug. Bij 3-2 en 5-2 pakte Bertens nogmaals de service van Di Lorenzo af.

"Ik ben superblij met deze overwinning. Het is altijd lastig om te spelen tegen iemand die je niet zo goed kent", zei Bertens in een eerste reactie tegen Eurosport. "Ze begon goed en fel, maar ik kwam steeds beter in de partij. Di Lorenzo ging steeds meer fouten maken."

​Bertens trekt goede lijn door
Bertens won anderhalve week geleden het prestigieuze toernooi van Cincinnati. Ze versloeg in de finale de Roemeense Simona Halep, de nummer één van de wereld.

De pupil van coach Raemon Sluiter besloot zich na die indrukwekkende triomf af te melden voor het toernooi in New Haven, de laatste test voor de US Open. Bertens wordt nu gezien als een van de kanshebsters op de titel in New York.

In de derde ronde neemt Bertens het op tegen de Canadese Eugénie Bouchard of de Tsjechische Marketa Vondrousova. (FOX Sports/ANP)