Dirk Marcellis
Dirk Marcellis - © Pro Shots

Marcellis zet noodgedwongen punt achter carrière

3 september 2018
Dirk Marcellis stopt met onmiddellijke ingang met voetballen. De verdediger van PEC Zwolle heeft dat besloten nadat hij een zware knieblessure had opgelopen. Dat bevestigt technisch directeur Gerard Nijkamp.

De dertigjarige Marcellis debuteerde bij PSV in het betaalde voetbal. Hij speelde later voor AZ en NAC Breda. Marcellis speelde drie interlands voor het Nederlands elftal.

Marcellis: "Het is een lastige beslissing geweest om de knoop definitief door te hakken. Toch voelt dit in alles als de goede keuze, want als ik verder zou voetballen, breng ik mijn gezondheid in gevaar."

"Met een goed gevoel kijk ik nu terug op mijn loopbaan. Met PSV won ik het landskampioenschap en de Johan Cruijff Schaal en met AZ de beker. Daarnaast ben ik trots op mijn drie interlands voor Nederland en mijn periode bij PEC Zwolle, waar ik na veel blessureleed bij AZ en een degradatie met NAC, nog drie mooie seizoenen heb gespeeld. Via deze weg wil ik mijn familie en de supporters bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun."

"Dit is een zware domper, zowel voor Dirk als voor de club", reageert technisch directeur Gerard Nijkamp. "Natuurlijk respecteren we de beslissing die Dirk gemaakt heeft. Al is het ontzettend sneu dat een topsporter om medische redenen zijn carrière dient te beëindigen. Voor Dirk is het nu belangrijk alle ruimte te pakken deze situatie goed te verwerken. Uiteraard zullen wij op de club hem daar in ondersteunen." (FOX Sports/ANP)