Salah en Ronaldo in de Champions League-finale van 2017/18
Salah en Ronaldo in de Champions League-finale van 2017/18 - © Pro Shots

FIFA nomineert Ronaldo, Modric en Salah

3 september 2018
De prijs voor de beste voetballer van de wereld gaat dit jaar naar Cristiano Ronaldo, Luka Modric of Mohamed Salah. De FIFA maakte maandag bekend dat die drie spelers op de shortlist staan voor de FIFA Football Awards.

Zowel in 2016 als in 2017 ging de prijs naar Ronaldo. Tot 2016 werkte de FIFA samen met France Football. Aan die samenwerking kwam een einde. De FIFA en France Football hebben nu allebei een eigen verkiezing.

De Kroaat Modric werd vorige week door de UEFA uitgeroepen tot beste speler van Europa van het afgelopen seizoen. Ronaldo en Salah waren ook bij die verkiezing de twee andere genomineerden.

De prijs voor beste doelman van de wereld gaat naar de Fransman Hugo Lloris, de Belg Thibaut Courtois of de Deen Kasper Schmeichel. In de categorie trainer zijn de Franse bondscoach Didier Deschamps, de Kroatische bondscoach Zlatko Dalic en Zinedine Zidane (voormalig coach van Real Madrid) de genomineerden.

De FIFA nomineerde de Duitse Dzsenifer Marozsan, de Noorse Ada Hegerberg en de Braziliaanse Marta als beste voetbalsters. Vorig jaar ging die prijs naar de Nederlandse Lieke Martens.

De prijzen van de FIFA worden 24 september in Londen uitgereikt. (ANP)

Gerelateerd