"Vertrouwen vanuit de spelersgroep was bij de aanstelling ook al broos"

FC Utrecht neemt afscheid van Jean-Paul de Jong

4 september 2018
FC Utrecht en hoofdcoach Jean-Paul de Jong beëindigen de samenwerking. De huidige veldtrainers Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys nemen de taken van De Jong tijdelijk waar.

De Jong nam afgelopen winter het stokje over van Erik ten Hag, die tussentijds naar Ajax vertrok. Hij eindigde het vorig seizoen met FC Utrecht na 34 wedstrijden als vijfde. Doordat de Utrechtse club vervolgens werd uitgeschakeld in de play-offs werd FC Utrecht uiteindelijk zesde op de officiële eindstand.

Grootaandeelhouder Frans van Seumeren zegt in een toelichting: “Het vertrouwen van de spelersgroep was bij de aanstelling van Jean-Paul broos, maar we hebben toch besloten om hem een kans te geven. Hierbij speelde, naast de ongelukkige timing van de trainerswissel, de wederzijdse loyaliteit een belangrijke rol.”

Directeur Voetbalzaken van FC Utrecht, Jordy Zuidam, vult aan: “We hebben er met z’n allen de afgelopen tijd alles aan gedaan om een werkbare situatie te creëren. Het is voor iedereen een enorme teleurstelling dat het toch niet blijkt te werken. Uiteindelijk hebben Jean-Paul en de club in goed overleg besloten de samenwerking te beëindigen.” (FOX Sports)