Mounir el Hamdaoui traint voorlopig mee met Excelsior. De 34-jarige spits keert daarmee terug bij de club waar hij debuteerde in het betaalde voetbal.

"Ik ga lekker meedoen en daarna bekijken we wel wat we voor elkaar kunnen betekenen'', zegt de speler op de website van de club.

Eerdere berichten dat hij zou zijn gestopt en als technisch directeur bij een Marokkaanse club was begonnen kloppen volgens El Hamdaoui niet. "Ik ben officieel geen technisch directeur. Ik ben er geweest en men vroeg of ik wilde helpen. Dat heb ik gedaan en dat was het. Ik wil graag nog voetballen en Excelsior is zeker een optie.''

Halverwege vorig seizoen dook El Hamdaoui op bij FC Twente, dat probeerde degradatie te voorkomen. Door een blessure kwam hij in Enschede nauwelijks in actie.

"Maar ik voel me weer lekker en fit en wil graag nog voetballen'', zegt El Hamdaoui. "Ik ben er natuurlijk nog maar net, maar mijn eerste indruk van de groep bij Excelsior is goed. De club zoekt nog een spits en ik ben er klaar voor." (FOX Sports/ANP)