Giorgio Marchetti
Giorgio Marchetti - © Pro Shots

Trainers tegen UEFA: stop met 'dubbel' tellen uitdoelpunt

4 september 2018
Een doelpunt gemaakt in een uitwedstrijd zou voortaan net zoveel waard moeten zijn als een doelpunt gemaakt in eigen stadion. Trainers van Europese topclubs hebben de UEFA gevraagd die regel in de Europese clubtoernooien af te schaffen.

Zij vinden het scoren buitenshuis tegenwoordig minder moeilijk dan vroeger. De regel werd in 1965 ingevoerd. Nu zijn de omstandigheden in de meeste stadions gelijk.

De UEFA had bij de jaarlijkse klankbordbijeenkomst de coaches Massimiliano Allegri (Juventus), Carlos Ancelotti (Napoli), Unai Emery (Arsenal), Paulo Fonseca (Sjachtar Donetsk), Julen Lopetegui (Real Madrid), José Mourinho (Manchester United), Thomas Tuchel (Paris Saint-Germain) en Arsène Wenger (oud-coach van Arsenal) uitgenodigd. 

De coaches willen ook dat de transferdeadline in alle landen gelijk wordt getrokken om zo competitievervalsing tegen te gaan.

Wedstrijddirecteur Giorgio Marchetti van de UEFA heeft de trainers beloofd met de onderwerpen aan de slag te gaan en er een discussie over te openen. (FOX Sports/ANP)

 

Pekerman weg als bondscoach Colombia

4 september 2018
Pekerman weg als bondscoach Colombia
José Pekerman stopt als bondscoach van Colombia. De 68-jarige trainer heeft de Colombiaanse voetbalbond gemeld zijn contract niet te verlengen....