Tiger Woods
Tiger Woods - © ANP

USA Update: Schoop belangrijk bij Brewers, Woods vereerd met wildcard Ryder Cup

5 september 2018
Jonathan Schoop lijkt zijn draai helemaal gevonden te hebben bij Milwaukee Brewers. De international hielp zijn ploeg dinsdagnacht naar een 11-1 zege op Chicago Cubs.

Schoop verkaste ruim een maand geleden van Baltimore Orioles naar de Brewers en heeft weinig tijd nodig gehad om te settelen in Milwaukee.

De tweedehonkman kwam in de tweede wedstrijd tegen de kampioen van 2016 als pinchhitter van de bank en sloeg in de zevende inning een punt binnen met een sacrifice fly. In het volgende bedrijf zette hij de eindstand op het bord, nadat hij met een honkslag twee ploeggenoten over de thuisplaat had gebracht.

Niet alleen was hij belangrijk met de knuppel, hij kreeg ook de handen op elkaar met een knappe actie in het veld. Met twee uit in de laatste inning rekende hij de laatste slagman van de Cubs in na een fraaie duik en dito worp.

Met de zege komen de Brewers weer iets dichter bij de Cubs in de National League Central. De koploper uit Chicago staat nu op 81 zeges tegenover 61 nederlagen. Runner-up Milwaukee volgt met 79-61.

Woods vereerd met deelname Ryder Cup
Tiger Woods is vereerd met zijn selectie voor het Amerikaanse team dat eind september in Parijs de strijd met Europa aangaat in de Ryder Cup. Hij ontving vanwege zijn sterke optredens in de laatste twee majors een wildcard van captain Jim Furyk.

Woods ontbrak wegens rugblessures bij de vorige twee edities van de tweejaarlijkse continentale strijd. “Ik heb in jaren geteld zes jaar niet meegedaan, dus ik beschouw het als een buitengewone eer dat ik weer mee mag doen”, zei de veertienvoudig majorwinnaar.

De Amerikanen verdedigen hun titel van 2016, behaald op eigen bodem. Maar op Europese grond hebben de golfers uit de VS sinds 1993 niet gewonnen. Woods acht zijn team kansrijk op golfbaan Le National. “Dit team is jong en veel spelers zijn nog in hun twintiger jaren. Daarnaast hebben we een geweldige ervaren leider in Phil Mickelson. Het is een uitstekende mix”, aldus Woods, die zelf 42 is en in zijn zeven deelnames aan de Ryder Cup maar één keer wist te winnen (1999).

Het Amerikaanse team bestaat naast Woods en Mickelson uit wereldranglijstaanvoerder Dustin Johnson, Rickie Fowler, Brooks Koepka, Patrick Reed, Webb Simpson, Jordan Spieth, Justin Thomas, Bubba Watson en Bryson DeChambeau. Furyk moet zijn twaalfde speler nog aanwijzen. (FOX Sports/ANP)

Woensdag op FOX Sports 6

19:00 MLB: Indians vs Royals

02:00 MLB: Astros vs Twins