Nigel de Jong torpedeert Xabi Alonso
Nigel de Jong torpedeert Xabi Alonso - © ANP

Funniest van de maand: augustus

6 september 2018
FOX Sports verzamelt elke maand de opvallendste en grappigste momenten die zich op en om het veld hebben afgespeeld. Hierbij de funniest van de maand augustus.

1. Ooit was Mark van Bommel toeschouwer van dit memorabele moment:

Nigel de Jong torpedeert Xabi Alonso | ANP

Hoe de trainer van PSV destijds reageerde? Ongeveer zo:

2. Het heeft veel weg van een mop: drie vrienden gingen eens naar VVV-Venlo - Ajax. VVV kwam 1-0 voor, dus was de enige VVV-fan heel erg blij. Toen keurde de VAR het doelpunt opeens af en reageerden zijn vrienden als volgt:

3. Hoewel PEC al een tijdje in een vormdip verkeerd, heeft de Zwolse ploeg altijd nog een geheim wapen om op terug te vallen: de snelle vrije trap.

4. Sinds zijn komst naar FOX Sports heeft Hans Kraay alles behalve een jasje uitgedaan. De mascotte van sc Heerenveen daarentegen...

5. De 2,02 meter lange Kjell Scherpen (18) is sinds dit seizoen de eerste keeper van FC Emmen. Anco Jansen, aanvoerder van de Drentse ploeg, heeft een passend koosnaampje voor de sluitpost bedacht.

​6. Dat profvoetballers niet bepaald op een houtje hoeven te bijten is bekend. Maar dat Joey van den Berg zich deze weddenschap heeft laten aanpraten, zou wel eens zijn persoonlijke faillissement kunnen betekenen.

​7. 5-0 verliezen: het klinkt heftig, maar dat is het ook. Dat moet Jong FC Utrecht-aanvoerder Redouan El Yaakoubi ongetwijfeld niet gedacht hebben.

8. Ook opmerkelijk deze maand was het aantal panna's dat met speels gemak werd uitgedeeld. Geniet hier van tien van de mooiste.

9. Tom Beugelsdijk verbaasde vriend en vijand door met zijn 'zeehondendribbel' een assist af te leveren. Het zal ongetwijfeld aan het gebrek aan haar liggen, want ook Glenn Helder maakt zich het kunststukje eigen.

10. Liefde maakt blind, zo blijkt maar weer eens als we dit verliefde stel naast elkaar zien zitten. De één voor PSV, de ander voor Ajax.

​11. Natuurlijk, in elk team botst het wel eens tussen spelers, maar dat is nog geen reden om dit mee te nemen op het veld.

Gerelateerd