Guus Hiddink
Guus Hiddink - © Pro Shots

'Hiddink moet Chinees beloftenelftal naar Olympisch goud leiden'

6 september 2018
Guus Hiddink lijkt hard op weg om de bondscoach te worden van China onder 21. De 71-jarige trainer wordt door verschillende Aziatische media gelinkt aan de taak om de Aziatische grootmacht in 2020 naar Olympisch goud te leiden in Tokyo.

Hiddink zou dinsdag gezien zijn tijdens het duel tussen China en Myanmar onder 21 (1-0), waar hij druk in de weer was met het maken van aantekeningen. 

Mocht de trainer daadwerkelijk aan de slag gaan bij de Chinese bond, dan krijgt hij te maken met de Italiaan Marcello Lippi. De doorgewinterde trainer is al sinds 2012 actief in China en heeft sinds 2016 de nationale ploeg onder zijn hoede.

Heldenstatus
Hiddink geniet dankzij zijn prestaties met het nationale team van Zuid-Korea een heldenstatus in Azië. Op het WK van 2002 leidde Hiddink de Koreanen naar de halve finale, waar het uiteindelijk zijn meerdere moest erkennen in Duitsland. 

Colombia
Eerder deze week werd Hiddink door het vertrek van bondscoach José Pekerman nog gelinkt aan Colombia. Het lijkt er echter op dat de Zuid-Amerikanen hun zoektocht zullen moeten voortzetten. (FOX Sports)