Spelers van het Deense nationale elftal tijdens het WK in Rusland
Spelers van het Deense nationale elftal tijdens het WK in Rusland - © Pro Shots

Deense internationals terug na voorlopig akkoord met bond

6 september 2018
De Deense internationale ploeg kan zondag met de beste voetballers aantreden voor de Nation League-wedstrijd tegen Wales. De voetbalbond en de internationals hebben een voorlopige overeenkomst over een cao gesloten.

De Deense bond en internationals ruziën al een tijdje over een collectieve arbeidsovereenkomst, waarbij imagorechten een rol spelen.

Het conflict liep zo hoog op dat Denemarken woensdag met semiprofs uit lagere divisies en zaalvoetballers tegen Slowakije oefende. Het 'campingelftal' hield de schade nog enigszins beperkt (0-3).

Voorzitter Jesper Møller van de Deense voetbalbond is blij met het voorlopige akkoord. "Het is goed voor iedereen die van de nationale ploeg houdt", zei hij. "Nu kunnen we ons weer focussen op het sportieve aspect. De overeenkomst is een stap in de goede richting. De internationals zijn blij dat ze zich op Wales kunnen richten." (FOX Sports/ANP)

Bijl verlengt bij FC Emmen

6 september 2018
Bijl verlengt bij FC Emmen
FC Emmen heeft middenvelder Glenn Bijl langer aan zich weten te binden. De 23-jarige Bijl heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis...

Gerelateerd