Wesley Sneijder op de schouders na zijn laatste interland
Wesley Sneijder op de schouders na zijn laatste interland - © Pro Shots

Sneijder door KNVB benoemd tot bondsridder

6 september 2018
De KNVB heeft Wesley Sneijder benoemd tot bondsridder. Voorzitter Michael van Praag reikte de recordinternational van het Nederlands elftal de bijbehorende oorkonde uit na zijn 134ste en laatste optreden in Oranje, tegen Peru (2-1). Sneijder kreeg ook een gouden schaal waarop al zijn interlands staan vermeld.

"Namens de KNVB wil ik je verschrikkelijk bedanken voor alles wat je hebt gedaan", zei Van Praag. KNVB-directeur Eric Gudde roemde de winnaarsmentaliteit van Sneijder. "Iedere keer in dat oranje shirt heb je alles laten zien. Je hebt voor zoveel beslissende momenten gezorgd en daarmee stadions en huiskamers uit hun dak laten gaan. Het is nu tijd om daarbij stil te staan. Of eigenlijk stil bij te zitten."

Gudde dirigeerde Sneijder vervolgens naar een geïmproviseerde 'huiskamer' op de middenstip van de Johan Cruijff Arena. Hier zag de 34-jarige Utrechter samen met zijn vrouw Yolanthe en twee kinderen een videoboodschap voorbij komen met mooie woorden van voetbalcoryfeeën als Arjen Robben, Louis van Gaal, José Mourinho en Rafael van der Vaart.

Sneijder emotioneel
Het liet de 34-jarige Utrechter niet onberoerd. "Ik heb altijd een heel grote mond gehad, maar dit doet wel wat met me. Ik heb een fantastische tijd gehad bij Oranje. Met name de weg richting de eindtoernooien ga ik enorm missen. Ik wil ook jullie bedanken, de fans die altijd overal mee naartoe reisden."

Sneijder bedankte tot slot zijn huidige ploeggenoten. "Het is toch wat prettiger om hier te staan als je 2-1 wint, bedankt boys. Op het volgende eindtoernooi sta ik tussen de fans op het Oranjeplein en gaan we samen van deze jongens genieten. Ik heb vertrouwen in jullie, jullie gaan het doen!" (FOX Sports/ANP)