Nick Foles
Nick Foles - © ANP

USA Update: Regerend kampioen Philadelphia Eagles begint met magere zege

7 september 2018
Philadelphia Eagles heeft het nieuwe seizoen in de NFL afgetrapt met een krappe zege op Atlanta Falcons. De regerend kampioen was op eigen veld met 18-12 te sterk voor de verliezend finalist van 2017.

De Eagles moesten het nog altijd doen zonder de geblesseerde quarterback Carson Wentz, die nog niet is vrijgegeven door de medische staf na zijn knieblessure van vorig jaar.

Nick Foles
Met een reserve als Nick Foles, die vorig seizoen uitstekend de taken had waargenomen, hoefde dit geen probleem te zijn. De spelverdeler heeft echter nog niet de vorm te pakken waarmee hij zichzelf kroonde tot MVP van de Super Bowl.

Een van de weinige hoogtepunten van Foles was de ‘Philly Special’, waarbij hij zelf de bal ving tijdens een drive die resulteerde in een touchdown van Jay Ajayi in het derde kwart. Met de score draaiden de Eagles een 3-6 achterstand om in een 10-6 voorsprong.

Een touchdown van Falcons-running back Tevin Coleman bracht de marge terug tot twee punten, waarna een tweede bezoek aan de endzone van Ajayi én een two-point conversion de stand op 18-12 zetten met twee minuten te gaan.

Laatste kans
De Falcons kregen vervolgens nog een laatste kans, maar Julio Jones wist op de laatste play een pass van quarterback Matt Ryan niet te verzilveren.

Foles was succesvol met 19 van zijn 34 passes en overbrugde slechts 117 yards, en moet vrezen dat hij zijn plek binnenkort weer moet afstaan aan Wentz.

Voorafgaande aan de start van de NFL was er wederom veel discussie over eventuele stille protesten door middel van het kielen tijdens het volkslied voor wedstrijden. De spelers van de Eagles en de Falcons stonden echter allen tijdens 'Star Spangled Banner'. (FOX Sports)

Vandaag op FOX Sports - 7 september

7 september 2018
Vandaag op FOX Sports - 7 september
Er staan vrijdag maar liefst zeven wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie op rol, waaronder Go Ahead Eagles - FC Volendam en SC Cambuur -...