Jong Oranje speelt dinsdagavond het cruciale EK-kwalificatieduel met Jong Schotland. In het stadion van De Graafschap moet er gewonnen worden om zicht te houden op deelname aan het eindtoernooi in Italië.

Vorig jaar verloor Oranje kansloos met 2-0 in het Schotse Paisley. Nu gaat de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi in Doetinchem op jacht naar revanche.

De eerste plek in de poule lijkt een onmogelijke opgave voor Jong Oranje. Koploper Jong Engeland heeft met nog drie wedstrijden te gaan een voorsprong van vijf punten. Nummer drie Jong Schotland heeft een punt minder dan de Nederlandse talenten. 

Een plek als beste nummer twee is voor Nederland waarschijnlijk het hoogst haalbare. De vier beste runners-up van de negen groepen plaatsen zich ook voor het EK, maar daartoe behoort Jong Oranje momenteel niet. Eerder miste Oranje al de eindtoernooien van 2015 en 2017.

Aanvoerder Guus Til gaf na het 1-1 gelijkspel tegen Jong Engeland aan nog genoeg vertrouwen te hebben in deelname aan het EK van volgend jaar. "De eerste plek wordt heel lastig, dus we moeten door als beste nummer twee. Ik geloof er nog vol in."

Ook Van de Looi was duidelijk in de aanloop naar zijn tweede duel als bondscoach van Jong Oranje. "We moeten de laatste drie wedstrijden gewoon winnen". (FOX Sports)

Gerelateerd