Sarina Wiegman
Sarina Wiegman - © Pro Shots

Oranjevrouwen in Breda tegen Denemarken

10 september 2018
De Oranjeleeuwinnen nemen het komende maand in Breda op tegen Denemarken. De KNVB heeft voor de thuiswedstrijd op 5 oktober in de eerste ronde van de play-offs om een WK-ticket voor het stadion van NAC Breda gekozen.

Zwitserland en België spelen in de andere play-off tegen elkaar. De winnaars van de eerste ronde gaan tussen 7 en 13 november in de tweede en beslissende ronde uitmaken welk land zich alsnog plaatst voor het wereldkampioenschap volgend jaar zomer in Frankrijk.

Nederland verloor vorige week in Oslo in de laatste groepswedstrijd van de WK-kwalificatie van rivaal Noorwegen (2-1) en liep daardoor de directe kwalificatie voor het WK mis.

Oranje speelde 23 keer eerder tegen Denemarken. De eerdere duels eindigden vijf keer in een gelijkspel, acht keer in een overwinning voor Nederland en tien keer in een zege voor de Denen. Tijdens de finale van het EK 2017 won Nederland met 4-2 van Denemarken.

De wedstrijd tegen Denemarken wordt om 20.00 uur gespeeld. De return staat vier dagen later op het programma en wordt gespeeld in het Deense Viborg. (ANP)

UEFA verlaagt straf voor Marseille

10 september 2018
UEFA verlaagt straf voor Marseille
De straf voor Olympique Marseille voor wangedrag van zijn fans is verlicht. De Europese voetbalbond UEFA heeft in beroep de voorwaardelijke uitsluiting...