Cooper Kupp
Cooper Kupp - © ANP

USA Update: Valse start debuterende coaches, Darnold en Jets veerkrachtig

11 september 2018
De debuterende coaches in de NFL hebben een valse start gemaakt tijdens het openingsweekend van het nieuwe seizoen.

De 13-33 zeperd van Jon Gruden en zijn Oakland Raiders tegen Los Angeles Rams maandagnacht betekende dat alle zeven ‘nieuwkomers’ een nederlaag hebben moeten incasseren tijdens de eerste speelronde.

Pat Shurmur (New York Giants), Matt Nagy (Chicago Bears), Steven Wilks (Arizona Cardinals), Frank Reich (Indianapolis Colts), Matt Patricia (Detroit Lions) en Mike Vrabel (Tennessee Titans) gingen Gruden de laatste dagen voor.

Voor Gruden was het een teleurstellende terugkeer aan de zijlijn. De 55-jarige coach was eerder tussen 1998 en 2001 de eindverantwoordelijke bij de Raiders. Na zes jaar en een gewonnen Super Bowl bij Tampa Bay Buccaneers gaf hij er de brui aan en werd analist bij ESPN.

De homecoming van Gruden begon nog aardig met een touchdown van Marshawn Lynch en een 13-10 voorsprong halverwege. De Rams en quarterback Jared Goff domineerden echter de tweede helft.

De bezoekers tekenden na de pauze voor 23 punten dankzij touchdowns van Cooper Kupp en Marcus Peters en drie fieldgoals van Greg Zuerlein.

Jets en Darnold oppermachtig na valse start
In de tweede wedstrijd van de avond toonde de jonge New York Jets-quarterback Sam Darnold zich veerkrachtig tegen Detroit Lions na een belabberd begin van zijn NFL-carrière: 17-48.

De nummer drie pick van de draft leverde meteen zijn allereerste pass in bij de Lions, die doodleuk de score openden met een touchdown.

De 21- jarige Darnold, de jongste startende quarterback sinds het begin van de NFL in 1970, schudde de misser echter van zich af en speelde vervolgens als een routinier.

Na een 17-17 tussenstand aan het begin van het derde kwart loodste hij zijn ploeg naar de zege met maar liefst 31 punten op rij. Hij was succesvol met 16 van zijn 21 pogingen en overbrugde 198 yards. (FOX Sports)