Eerste training Maradona
Eerste training Maradona - © Pro Shots

Maradona gepresenteerd als trainer in Mexico

11 september 2018
Diego Armando Maradona is onder grote belangstelling gepresenteerd bij zijn nieuwe club Dorados de Sinaloa in Mexico. De Argentijn leidde gelijk zijn eerste training voor de club die uitkomt op het tweede niveau van Mexico.

Maradona voelt zich fit en laat zich niet meer afleiden door drugs en alcohol. "Ik wil de zon weer zien schijnen en 's nachts slapen. Lange tijd sliep ik helemaal niet meer. Ik was bijna veertien jaar ziek. Ik heb een hoop fouten gemaakt in mijn leven. Je moet als voetballer altijd vooruit kijken, maar mijn drugsgebruik liet me juist terugvallen. Dankzij mijn dochters ben ik daarmee gestopt", sprak hij openhartig op de persconferentie.

Dorados de Sinaloa staat na zes speelrondes op de dertiende plaats. Als het aan Maradona ligt komt daar snel verandering in. "Ik ben hier niet gekomen om tijd te verdoen of om vakantie te vieren. Ik ben hier gekomen om te werken en de spelers te helpen. We zullen aanvallend gaan spelen, want ik hou niet van verdedigend spel. Als de supporters ons steunen dan gaat het erg moeilijk worden om ons te verslaan."

Eerder stond Maradona onder andere als trainer voor de groep bij Fujairah SC, Al Wasl en het Argentijnse nationale elftal. Hij debuteert op 17 september als coach van Sinaloa, in de thuiswedstrijd tegen Cafetaleros de Tapachula. (FOX Sports)

Gerelateerd