Samenvatting Jong Oranje - Jong Schotland

EK voor Jong Oranje heel ver weg na nederlaag

11 september 2018
Kwalificatie voor het EK lijkt voor Jong Oranje definitief uit zicht. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi ging met 1-2 onderuit tegen directe concurrent Schotland in het stadion van De Graafschap.

Een fout van doelman Justin Bijlow bezorgde de Schotten de voorsprong. De Feyenoorder kwam ver uit zijn doel om de bal naar voren te werken, maar schoof de bal in de voeten van Fraser Hornby. Hornby wist het cadeautje van grote afstand te verzilveren.

Teun Koopmeiners zorgde in de tweede helft voor de gelijkmaker. Zijn vrije trap vloog via de muur in het net. Jong Oranje ging vervolgens vurig op zoek naar een tweede doelpunt.

​Rood voor Rosario
De goal viel in de slotfase aan de andere kant. PSV-er Pablo Rosario liep in het strafschopgebied een Schot omver en mocht de kleedkamer gaan opzoeken. Hornby tekende vanaf de stip voor zijn tweede van de avond en daarmee de winnende voor Schotland.

Jong Oranje zakt door de nederlaag van de tweede naar de vierde plek in de kwalificatiepoule. Naast Schotland gaat ook Oekraïne over Oranje heen. Naast de nummers een van de poule gaan ook de vier beste nummers twee naar het EK in 2019. Na de EK´s van 2015 en 2017 lijkt nu ook het aankomende Europees kampioenschap aan Jong Oranje voorbij te gaan. (FOX Sports