Samenvatting Colombia - Argentinië

Argentinië en Colombia in evenwicht na verhit onderonsje

12 september 2018
De clash tussen Argentinië en Colombia is in een gelijkspel geëindigd. De twee Zuid-Amerikaanse landen kwamen tijdens het oefenduel in Amerika niet tot scoren.

In vergelijking met het teleurstellend verlopen WK - beide ploegen werden uitgeschakeld in de achtste finales - zaten er twee nieuwe (interim)-coaches op de bank. Lionel Scaloni nam bij Argentinië het stokje over van Jorge Sampaoli, terwijl Arturo Reyes de taken waarnam na het recente opstappen van José Pekerman.

Tagliafico
Bij afwezigheid van Lionel Messi, die zich voor onbepaalde tijd heeft afgemeld, droeg Nicolás Tagliafico de aanvoerdersband bij de Argentijnen. De Ajax-verdediger werd vijf minuten voor tijd gewisseld. Oud-Ajacied Davinson Sánchez speelde de volledige wedstrijd bij Colombia.

Argentinië maakte in de eerste helft het meeste aanspraak op een doelpunt, maar keeper David Ospina had een antwoord op schoten van Fabricio Bustos, Mauro Icardi en Gonzalo Martinez.

Opstootje
Na rust werd de wedstrijd feller met onder meer een opstootje tussen Tagliafico en Wílmar Barrios, die van geluk mocht spreken dat hij mocht blijven staan na een duw op de keel van de Argentijnse captain.

Sánchez was even later het slachtoffer na een harde overtreding van Leandro Paredes in de middencirkel, waarbij de verdediger van Tottenham Hotspur een onvrijwillige salto door de lucht maakte.

Giovanni Simeone leek in de slotfase nog voor gevaar te kunnen zorgen namens Argentinië, maar Ospina stopte de invaller onder de grasmat met een lompe interceptie net buiten het strafschopgebied. (FOX Sports)

Gerelateerd