Politie
Politie - © Pro Shots

KNVB: speelronde komend weekend onzeker

12 september 2018
Vanwege een mogelijke politiestaking is het nog onduidelijk of komende speelronde (14, 15 en 16 september) alle geplande wedstrijden in het betaald voetbal (Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie) door kunnen gaan.

Hierover wordt er door de KNVB nauw contact gehouden met de clubs en gemeentes. Zij werken momenteel al keihard aan alternatieven om dit weekend zoveel mogelijk wedstrijden te kunnen laten spelen, mocht de staking doorgaan en mochten de betreffende burgemeesters het doorgaan van de duels verantwoord vinden.

Op het programma staan onder meer de duels ADO Den Haag - PSV (zaterdag) en AZ - Feyenoord (zondag). Ondertussen probeert minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid de aangekondigde cao-acties via de rechter te verbieden. De politiebonden en de minister voeren nog steeds onderhandelingen over een nieuwe cao. De politiebonden hebben aangekondigd van vrijdag- tot zondagavond alleen nog uit te rukken bij echt grote nood en het andere werk te laten liggen.

Het duel tussen NAC Breda en Fortuna Sittard gaat in ieder geval gewoon door, zo meldt de Bredase club. Dat is de uitkomst van een overleg tussen NAC, de gemeente en de politie. De partijen zijn het met elkaar eens dat de BVO, met een aantal extra maatregelen, zelf voor een veilige wedstrijdorganisatie kan zorgen. Ook van de volgende wedstrijden is bevestiging gegeven dat ze door zullen gaan:

  • FC Dordrecht – FC Twente
  • De Graafschap – VVV-Venlo
  • Willem II – Excelsior
  • sc Heerenveen - Heracles Almelo
  • SC Cambuur – Telstar
(FOX Sports/KNVB)

 

NAC Breda - Fortuna Sittard, zondag 16 september om 14:30 uur LIVE op FOX Sports 3

FC Dordrecht - FC Twente, vrijdag 14 september om 20:00 uur LIVE op FOX Sports 2

De Graafschap - VVV Venlo, zaterdag om 18:30 uur LIVE op FOX Sports 2

Willem II - Excelsior, zaterdag 15 september om 20:45 uur LIVE op FOX Sports 2

sc Heerenveen - Heracles Almelo, zondag 16 september om 14:30 uur LIVE op FOX Sports 2