Amin Younes
Amin Younes - © Pro Shots

Younes reageert op transfersoap: "Ik heb fouten gemaakt"

13 september 2018
Amin Younes heeft eindelijk van zich laten horen. De aanvaller geeft in een interview met het Duitse persbureau DPA toe dat hij de afgelopen maanden grote fouten heeft gemaakt.

De 25-jarige vleugelspits leek in de winter al naar Napels te verhuizen, maar die transfer ketste toen om onduidelijke redenen af. Younes ontkent dat dit kwam omdat hij tijdens een bezoek aan de Italiaanse stad al meteen met de maffia in aanraking was gekomen, zoals her en der werd beweerd. 

De 25-jarige Duitser bereikte na het afgelopen seizoen ook een akkoord met VfL Wolfsburg, maar door zijn eerdere deal met Napoli ging die transfer niet door. "Ik neem hier de verantwoordelijkheid voor. Ik ben verantwoordelijk voor al mijn acties en voor de consequenties. Ik heb fouten gemaakt. Ik heb de verkeerde mensen vertrouwd en ik was naïef. Dat reken ik mezelf aan. Sommige mensen wilden mij beïnvloeden en dat heb ik helaas laten gebeuren."

Younes weigerde in maart in te vallen bij Ajax in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen Heerenveen. Trainer Erik ten Hag zette de vijfvoudig Duits international daarop uit zijn selectie. "Dat was mijn grootste fout, daar hoeven we niet over te discussiëren. Het was verkeerd tegenover mijn teamgenoten en de club. Zoiets doe je niet." (ANP)

Gerelateerd