Politie in Heerenveen (2017)
Politie in Heerenveen (2017) - © Pro Shots

Duel tussen Heerenveen en Heracles gaat door

13 september 2018
De wedstrijd in de Eredivisie tussen sc Heerenveen en Heracles Almelo gaat zondag door, ook als de politie actie voert. Dat zijn de gemeente Heerenveen, de voetbalclub Heerenveen en de politie donderdag na overleg overeengekomen.

Eerder op donderdag meldde SC Cambuur al dat de thuiswedstrijd tegen Telstar ook gespeeld wordt. Daarmee is voor vijf duels uit het betaalde voetbal al groen licht gegeven. Woensdag liet de KNVB weten dat De Graafschap - VVV-Venlo, Willem II - Excelsior en NAC Breda - Fortuna Sittard ook bij de aangekondigde cao-acties van de politie kunnen doorgaan. Over de andere wedstrijden uit het betaalde voetbal wordt nog een besluit genomen. Dat geldt ook voor FC Dordrecht - FC Twente. Woensdag was besloten dat er sowieso gevoetbald zou worden, maar Dordrecht meldde donderdag dat er een aanzienlijke kans is dat het duel toch niet doorgaat. Vrijdag, na overleg met de burgemeester, wordt een besluit genomen.

De politie heeft "de heftigste acties ooit" aangekondigd vanaf vrijdag 18.00 uur tot zondag 23.59 uur. De bonden hebben hun achterban opgeroepen om dan alleen nog maar uit te rukken bij echt grote nood en het andere werk te laten liggen. Minister Ferd Grapperhaus vindt dat deze actie "onacceptabele risico's voor de openbare orde en veiligheid" oplevert. Vrijdagochtend 11.00 uur dient een kort geding.