Ron Jans
Ron Jans - © Pro Shots

Zoon van Jans debuteert in eDivisie: "Mijn vader vindt het hartstikke mooi"

13 september 2018
De zoon van Ron Jans is komend seizoen te bewonderen in de eDivisie. Luuk (26) gaat aan de slag als eSporter van FC Emmen - en niet voor FC Groningen, de club van zijn vader.

"Mijn vader vindt het hartstikke mooi", vertelt Luuk Jans aan het Dagblad van het Noorden. "In het begin vroeg hij zich wel af wat eSports precies inhield, maar hij heeft nu wel door dat je er echt iets mee kunt bereiken en dat het topsport is. Bijna iedereen in de eDivisie sport fanatiek. Je moet fit blijven, anders red je het niet. Als je namelijk een paar potjes op topniveau hebt gespeeld, dan ben je kapot."

Jans begint binnenkort aan seizoen debuutseizoen in de eDivisie, waarin eSporters van alle achttien Eredivisie-clubs de strijd met elkaar aangaan in FIFA Ultimate Team. "Veel spelers in de eDivisie spelen in de top-honderd van de wereld", vertelt Jans, die zichzelf omschrijft als 'de grote onbekende'. Hij is benieuwd naar de tegenstand. "Ik vind het lastig in te schatten, want tegen de meesten heb ik nog niet gespeeld."

Jans speelt overigens niet met de spelers van FC Emmen. "Als ik dat zou doen, dan zou ik waarschijnlijk alle wedstrijden keihard verliezen." Hij hoopt onder meer Lionel Messi en Cristiano Ronaldo in zijn team te krijgen. "Al die andere eSporters hebben namelijk ook zulke spelers. En als je als FC Emmen tegen Real Madrid moet voetballen, verlies je net als in het echt ook 99 van de 100 keer." (FOX Sports)

Een nieuw seizoen van de eDivisie (2018/19) is binnenkort te zien op FOX Sports