Geblesseerde Musonda
Geblesseerde Musonda - © Pro Shots

Vitesse paar maanden zonder huurling Musonda

14 september 2018
Charly Musonda moet zijn debuut in de Eredivisie maandenlang uitstellen. De huurling van Chelsea raakte vorige week geblesseerd in een oefenduel met FC Antwerp (0-0), waarin hij zijn officieuze debuut maakte voor Vitesse.

"Na onderzoek blijkt dat hij een knieblessure heeft en enkele maanden is uitgeschakeld", laat de woordvoerder van Vitesse weten. "Het is moeilijk precies aan te geven hoe lang het gaat duren, maar we denken aan meerdere maanden."

Nadat Musonda zaterdag in het Bosuilstadion in Antwerpen van het veld was gestrompeld, vreesde de Arnhemse club al het ergste. Een eerste onderzoek wees al op knieklachten.

"Zoals gebruikelijk ging Musonda daarna naar Londen voor een tweede onderzoek", zegt de woordvoerder. De medische staf van Chelsea kwam tot dezelfde conclusie. Voor het revalidatieproces blijft de Belgische jongeling bij zijn werkgever in Londen, wat gebruikelijk is bij een langere blessure van een door Chelsea verhuurde speler.

Musonda werd op de laatste dag van de transferperiode toegevoegd aan de Arnhemse selectie. Het 21-jarige toptalent is een aanvallende middenvelder die ook uit de voeten kan als vleugelspeler.

De kwetsuur van Musonda is voor Vitesse de tweede tegenslag in korte tijd. Verdediger Rasmus Thelander brak enkele weken geleden op de training zijn enkel. De Deen herstelt voorspoedig, maar is lang uit de roulatie. (FOX Sports/ANP)