Jurickson Profar
Jurickson Profar - © ANP

USA Update: Hoofdrollen voor Oranje-internationals in MLB

15 september 2018
De meeste Oranje-internationals kenden een uitstekende dag in de MLB. Jurickson Profar was een van de blikvangers door een hoofdrol op te eisen tijdens de 0-4 zege van Texas Rangers op San Diego Padres.

Profar was bij alle punten van de Rangers betrokken. De op Curaçao geboren eerstehonkman opende de score in de tweede innings met een honkslag, waarmee hij Nomar Mazara binnensloeg.

De international kwam in het vijfde bedrijf zelf over de thuisplaat voor de 0-2 en tekende voor een homerun met een man op de honken in de zevende inning.

Didi Gregorius
Didi Gregorius was eveneens succesvol bij de 11-0 overwinning van New York Yankees op Toronto Blue Jays. De Amsterdammer vuurde in de achtste inning een bal over de hekken voor de tiende run.

Het was voor Gregorius zijn 24ste maximale score, waarmee hij nog een homerun verwijderd is van zijn persoonlijke record. Hij eindigde de wedstrijd met een hit, twee runs en twee binnengeslagen punten.

Er was nog meer goed nieuws voor de Yankees. De runner-up van de American League East mocht Aaron Judge terug verwelkomen op het veld. De superster zag zijn eerste speelminuten na zijn polsblessure van zeven weken geleden.

Kenley Jansen
Los Angeles Dodgers en Kenley Jansen konden ook tevreden terugkijken op hun vrijdagavond. De ploeg uit LA was met 0-3 te sterk voor St. Louis Cardinals, waardoor ze op gelijke hoogte kwamen met de concurrent in de National League wild card race.

De Dodgers staan tevens nog een halve wedstrijd achter koploper Colorado Rockies in de NL West.

Jansen kwam in de negende inning op de heuvel na een indrukwekkend optreden van pitcher Walker Buehler en schakelde de laatste drie slagmannen van de Cardinals uit.

Ozzie Albies
Curaçaoënaar Ozzie Albies was weer eens belangrijk bij Atlanta Braves. De tweedehonkman was goed voor twee hits en drie runs tijdens de 10-5 zege op Washington Nationals.

Albies werd desondanks een beetje in de schaduw gezet door zijn maatje Ronald Acuña. Het 20-jarige toptalent sloeg 4 uit 5 en tekende voor twee runs en twee binnengeslagen punten. (FOX Sports)

Vandaag op FOX Sports 5

20:00 UFC Fight Night Moskou

Vandaag op FOX Sports 6

08:30 NHL Preseason: Flames vs Bruins

18:00 CFB: Oklahoma vs Iowa State

22:00 MLB: Yankees vs Blue Jays

01:30 CFB: Texas vs USC