Samenvatting Willem II - Excelsior

Excelsior laat zege glippen in laatste minuten

15 september 2018
Excelsior dacht zaterdagavond op rozen te zitten in de uitwedstrijd tegen Willem II. De Kralingers lieten de 0-2 voorsprong in de laatste tien minuten echter door de vingers glippen: 2-2.

Luigi Bruins opende na een half uur de score in het Koning Willem II-stadion. Na een aanval via Marcus Edwards en Elias Már Ómarsson leek Elmo Lieftink de bal te onderscheppen, maar de middenvelder van Willem II legde de bal met een onhandige sliding zomaar klaar voor Bruins. De middenvelder liet dat buitenkansje niet liggen.

In de tweede helft golfde het spel op en neer, met volop kansen voor beide doelen. Daniel Crowley, Kristinsson en Fran Sol waren dicht bij de gelijkmaker namens Willem II. Aan de andere kant viel een schot van Jerdy Schouten op de bovenkant van de lat.

Toen invaller Denis Mahmudov in de 82ste minuut de 0-2 in de korte hoek langs de Tilburgse keeper Timon Wellenreuther schoot, leek de tweede competitiezege binnen voor Excelsior.Willem II knokte zich echter weer op gelijke hoogte. De doelpunten van Sol en Kristinsson waren niet fraai, maar werden op wilskracht gemaakt. (FOX Sports/ANP)