Vontae Davis (archief)
Vontae Davis (archief) - © ANP

USA Update: Davis zet halverwege wedstrijd Bills punt achter carrière, Wade langer door bij Heat

17 september 2018
Het meest opmerkelijke moment uit de tweede speelronde van de NFL vond plaats tijdens de wedstrijd tussen Buffalo Bills en Los Angeles Chargers.

Vontae Davis van de Bills besloot halverwege het duel zijn tas te pakken en meteen een punt achter zijn carrière te zetten.

De 30-jarige cornerback had in maart een eenjarig contract getekend bij zijn nieuwe ploeg na zes seizoenen in dienst van Indianapolis Colts. Eerder kwam hij drie jaar uit voor Miami Dolphins.

Davis liet de Bills achter tijdens de rust bij een 6-28 achterstand. Zonder de veteraan eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 20-31 nederlaag.

Coach Sean McDermott wilde weinig woorden vuil maken aan het plotselinge vertrek. “Hij heeft zichzelf teruggetrokken en zei tegen ons dat hij er klaar mee was.”

 

Defensive end Lorenzo Alexander voegde toe: “Ik heb niets over hem te zeggen, dus ik toon hem meer respect dan wat hij heeft gedaan door tijdens de wedstrijd te vertrekken. Ik heb nog nooit zoiets gezien, op welk niveau dan ook.”

Het vertrek van de voormalige Pro Bowl-speler overschaduwde de prestatie van Melvin Gordon. De Chargers-running back tekende voor drie touchdowns namens de bezoekers, een persoonlijk record.

Wade gaat door bij Miami Heat
Het grote nieuws uit de NBA was dat Dwyane Wade nog een jaar aan zijn loopbaan plakt. De 36-jarige shooting guard doet dat bij zijn grote liefde Miami Heat, waarbij hij begin dit jaar terugkeerde na uitstapjes naar Chicago Bulls en Cleveland Cavaliers.

“Nog één seizoen, nog één laatste dans”, zegt Wade in een videoboodschap, waarin hij zijn beslissing om door te gaan toelicht.

De Amerikaan overwoog te stoppen en had ook een lucratief aanbod uit China op zak, maar hij wil nog een jaar schitteren in de NBA. “Laten we nog één jaar samen genieten, laten we samen dit jonge team helpen. Laten we met elkaar een mooi slotstuk toevoegen aan mijn carrière.”

Wade veroverde met Miami Heat in 2006, 2012 en 2013 de titel in de NBA.

Maandag op FOX Sports 6

02:15 NFL: Bears vs. Seahawks