Kenley Jansen
Kenley Jansen - © ANP

USA Update: Dodgers en Jansen pakken naaste belager, Yankees stellen feest Red Sox uit

19 september 2018
Koploper Los Angeles Dodgers heeft zijn voorsprong in de spannende National League West vergroot. De ploeg van Kenley Jansen was na een spectaculair slot met 3-2 te sterk voor naaste belager Colorado Rockies.

Met de zege komen de Dodgers op 84 overwinningen tegenover 68 nederlagen. De Rockies (82-69) volgen nu op anderhalve wedstrijd.

Jansen kwam in de negende inning op de heuvel bij een 2-2 stand. De op Curaçao geboren closer moest een hit toestaan, voordat hij de volgende drie slagmannen van Colorado uitschakelde.

Chris Taylor besliste vervolgens met een homerun in het tweede deel van de eerste extra inning de wedstrijd. Het was alweer de zesde walk off-zege van het seizoen voor de Dodgers. Taylor flikte het kunstje voor het eerst in zijn carrière.

Yankees stellen feestje Red Sox uit
New York Yankees stelde ondertussen het feestje van aartsvijand Boston Red Sox met in ieder geval één dag uit. De runner-up van de American League East was in een onderling duel met 3-2 te sterk voor de koploper.

Boston heeft nog één zege nodig om de eerste plaats in de divisie veilig te stellen. De Red Sox kunnen alsnog in Yankee Stadium de champagne ontkurken, als ze de komende dagen een van de twee overige onderlinge duels weten te winnen.

 

De Oranje-internationals Didi Gregorius (New York) en Xander Bogaerts (Boston) speelden ditmaal geen hoofdrol. Het was Neil Walker die in de zevende inning de beslissende klap uitdeelde via een homerun met twee man op de honken. (FOX Sports)

Woensdag op FOX Sports 6

13:30 NHL Preseason: Bruins vs Flames

18:00 MLB: Braves vs Cardinals

01:00 MLB: Yankees vs Red Sox